Nädala muusikapai nr 100

Kirjutas Rada7.ee
14-12-2018

Elvis
Muusikapai on radaseitsme iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Seejuures võib pai olla ka vastukarva – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat.

Lowfuture – "In Thin Light"

Ivo: Sajandaks muusikapaiks on loo valimine justkui kraadi pidulikum kui muidu ja ehkki pole olnud üleliia palju mahti kaevuda, siis ilmunud on siiski kõvasti uut ja põnevat ning vana ja head – värskelt uued lood tuttavatelt tegijatelt nagu Health, vanad lemmarid Rotting Christ ning Nachtmystium, Grimes feat Hana, Rada7.ee esitluskontserdil esinenud The Hearing, Modeselektor on peale Moderati puhkuselesaatmist aktiveerunud. Eesti asjadest muidugi Tommy Cashi album vaja läbi seedida, samuti I Wear* Experimenti värske (Almere sealt väga meeldis), eile oli eelkuulamises väga hea Kali Briis, Mees Inc. uus video pakub lõbusaid tuuli, vanalt Rada7.ee lemmikult Talbot tuli uus video… Aga pean siiski soovituseks panema Lowfuture uue video ja loo. Ma ei oska seda kuidagi sõnastada, aga nii uus kui Of Roofs, Genes and Stolen Meanings all tehtud trackid lihtsalt kuidagi nii… õigesti?… kõlavad. Kõik lihtsalt on väga hea, omal kohal, õiges balansis. Kindlasti üks hetkel tegutsevatest lemmikuid.

Mansion – „Wretched Hope”

Ester: Tjah, sada Muusikapaid – mille muuga seda tähistada kui Soome manarokiga. Turu cult-doom-teoletekõikvaletuskujasureteseetõttukirjeldamatutespiinades kollektiiv Mansion sai loetud päevad tagasi valmis oma esimese kõneka nimega albumi „First Death of the Lutheran”, mis annab meile ülevaate sellest, mis ootab ühte tublit luterlast peale surma. Karta võib, et ei midagi head. Eelneva viie aasta jooksul on Mansionil küll ilmunud paar EP-d, millest vähemalt üks on pikem kui debüütalbum, aga eks nad ise teavad paremini oma käänulisi ja Alma Kartano poolt juhatatud teid.
Albumi andis välja plaadifirma I Hate Records – ei saa üle mõttest, et koos lätlaste I Love You labeliga saaks nad näiteks TMW-l kokku klopsida üsna toreda nimega Love and Hate showcase’i.

Craniorachischisis – "Craniorachischisis"

Trash: Üle hulga aja eesti metalmaastikult midagi huvitavat, midagi põnevat. Tundeid tekitavat, mõtlema panevat, pead liigutavat, kõrvu kikitavat, jalga tatsutavat, suud matsutavad. Kohalik grind on ikka püüdnud nalja teha, huumoorikas olla, aga Craniorachischisis alustab ja lõpetab, nii värskendavalt, just samas punktis, purskudes kuulaja kõrvadesse ilma minite sissejuhatust, lollitavate vahepaladeta ja väljaviisistusteta. Eks ma siis püüan nüüd ise nalja teha ja väidan, et Craniorachischisis kõlab väga oldschool, lausa aastast 1898, kui sedalaadi mussi tehti nii, et topiti rott, kass ja koer piimamannergusse ning mannerg tõsteti töötava rehepeksumasina peale ja tulemus oli sama. Minu üks aasta lemmikalbumeid, 22 minutit torkivat õndsust.

Health – "Slaves of Fear"

MC STan B: Ma olen nii mõnessegi paisse Healthi lisanud ja ega muud põhjust polegi, kui et siiani pole härrased latti alla lasknud. Uuel aastal ilmub uus plaat ja ootused on juba megakõrgeks aetud. Oleks ilmuud selle aasta lõpus, siis täiesti võimalik, et olekski saanud mu aasta plaadiks.

Veel artikleid