Nädala muusikapai nr 96

Kirjutas Rada7.ee
16-11-2018

Miisu
Muusikapai on radaseitsme iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Seejuures võib pai olla ka vastukarva – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat.

Time Traveler – "Showing Incisors"

MC STan B: Ma tahtsin seda tracki juba kuu aega tagasi šeerida ja nüüd lõpuks saan. Mul ei ole muud öelda, kui seda, et ainus viis seda lugu kirjeldada on "rets nüpeldamine". Lajatab igale poole. Makku ja näkku.

Bohren & Der Club of Gore – "Zombies Never Die (Blues)"

Marko: Mõnus. Bohren & Der Club of Gore’il on ilmunud uus väike kolmelooline album "Beileid". Ma julgeks öelda, et tegemist on ühe väheste bändidega, kelle loomingu puhul võib iga uue plaadi puhul rõõmustada, et nad midagi muutnud ei ole. Mõnus. Ehk siis, kes veel selle 1992. aastal kokku tulnud saksa (dark) ambient / jazz grupiga tuttav pole ja meeldib see eespool olev lugu siis tasub hankida kogu diskograafia ja seda ammutama hakata.

Faun Racket – "Escalate"

Ivo: Veebruari muusikapais rõõmustas Evert, et Faun Racket on oma olemasolu meeldetuletuseks postitanud internettidesse 2014. aastal ilmutatud loo ""Öösel linnas" ning avaldas lootust, et ehk ilmub kunagi ka veel uut materjali. "Öösel linnas" on kahjuks küll Soundcloudist uuesti kadunud, aga selle eest on Andres Lõo ja Talis Paide meid kostitanud uue EP-ga, mis kannab pealkirja "Occident Express". Pole muidugi aimugi, kas tegemist on sahtlipõhjast kaevatud parimate paladega või on duol värske tegutsemistuhin, sest viide lühialbumile saabus lakooniliselt ilma igasuguse lisainfota. See muidugi läheb üldiselt stiiliga kokku, tuletades meelde Lõo ütlemist viimases intervjuus: "SINA – fänn, peaksid olema meie väljamõtleja ja meile sõnade suhu panija, see meie jumal, see ussisõnade lausuja!". Omaltpoolt tõstan esile EP avapala "Escalate", mis kõlab täpselt nii nagu üks Faun Racketi lugu kõlama peab.

Urfaust – "Trail of Conscience of the Dead"

Ester: Täieliku võpatusega avastasin, et üks mu lemmikbände on andnud täpselt mu sünnipäeval välja uue albumi "The Constellatory Practice" ja ma olen selle täiesti maha maganud. Täiesti. Pool aastat ei ole ma teadnud seda, et Urfaust andis välja uue albumi! Aga maailm ei olegi veel kokku varisenud ja ongi kõigil minuga ühes paadis olijail aeg kõrv peale visata ilmselt aasta parimale albumile.

Veel artikleid