Nädala muusikapai nr 92

Kirjutas Rada7.ee
19-10-2018

RuudiMuusikapai on radaseitsme iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Seejuures võib pai olla ka vastukarva – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat.

Bjørn Torske – "Chord Control" (Curator: TTilawok)

Marko "Mörö" Matvei: Kurat, täielikult unustasin suve keskel soovitada Bjørn Torske uut kauamängivat "Byen". Kui päris aus olla, sain selle ilmumisest teada alles septembri algul ja thank fuck, et lõpuks sain. Ehe Norra space disco LP ühe legendaarseima žanrioriginaatori sulest, kaunidus.

Mart Avi – "Back 2 Light: Okeanos"

Marko: Paljudel ilmselt Jana Kase India juhtumise pärast kahe silma vahele jäänud, et Mart Avi on paisanud internetti oma uue albumi "OtherWorld". Olen nüüd sel nädalal seda aeg-ajalt kuulanud ja meeldib.

Mustelide feat. Rapasa Otieno – Thum Nyatiti (OneBeat Mixtape)

Ester: Eestiski korduvalt esinenud Valgevene ühetsikielktroonikabänd Mustelide on Ameerikas OneBeat kunstiresidentuuris kampa löönud Keenia muusiku Rapasa Nyatrapasa Rapwapwaga, kelle põhiinstrumendiks on muude meie jaoks kummaliste ja tundmatute pillide kõrval kaheksakeelne instrument nimega nyatiti. Koos on hakkama saadud mõnusa tunnetusega uneleva, pakun et suahiili ja venekeelse looga. Eestlaste trademarki – metsas filmitud videoga – on ka suurepäraselt hakkama saadud, video klapib loo meeleoluga ülihästi. Sidrunitel musitseerib venelanna Olga Maksimova.

alt-J – "Adeline (feat. Paigey Cakey and Hex)"

MC STan B: alt-J andis välja remiks albumi oma viimasest albumist. Siinkohal on remiksid aga sisuliselt hip-hop versioonid eelmise albumi lugudest. Olgugi, et osad fännid valasid krokodillipisaraid, sest nende meelest on tulemus õudne, olen risti vastupidisel arvamusel. Osad remiksid on vägagi õnnestunud nagu ka seegi track.

Broken English Club – "God Man Dog"

Evert: Vahepeal nägi ilmavalgust Broken English Club’i uus album "White Rats", mis ilmus kuidagi ootamatult äkitsi, küllap oli samal hetkel nii palju muud teoksil, et ei suutnud hästi reliisidel järge pidada. Ja ega ma ei märgigi eriti kalendrisse kuupäevi, kalender elab ilma mu abitagi oma elu… aga ühe kuupäeva võiks ära märkida küll! Nimelt meist natukene lõuna suunas toimub 31. oktoobril üks äärmiselt tugeva line-upiga sündmus. Vilniuse Kablys klubis astuvad nimelt üles Sarin, Phase Fatale ja Broken English Club. Täitsa võimalik, et peab end selleks puhuks Leedu pealinna kohale kärutama.

Veel artikleid