Nädala muusikapai nr 85

PontuPontuMuusikapai on radaseitsme iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Seejuures võib pai olla ka vastukarva – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat.

Meije – "More Than You’ll Ever Know"
https://meije.bandcamp.com/track/more-than-youll-ever-know
Evert: Meije pole mitte vaid kaunis mägi Prantsusmaal, vaid ka ägeda trip-hopiliku ja dream pop’i vaibiga muusikaprojekt meie oma naabertänava tüdrukult. Keit Kukk (The Sinclair Sinclair) on oma uut soolo-stuudioalbumit salvestamas ja ta muusika on alati valminud oma temaatikaga kohas. Uue albumi sünniriik on Islandi. Ootame huviga millist inspiratsiooni pakub vulkaaniliselt aktiivne ja metsiku, kuid kauni ilmega saar keset Atlandi ookeani keskahelikku.

Author & Punisher – "Night Terror"

MC STan B: Umbes kuu aja pärast esineb Sveta baaris Author & Punisher, kelle uus album "Beastland ilmub 5. oktoobril. Kellel pole õrnematki aimu, kellega tegu, soovitan soojalt tema live videosid vaadata. Usun, et äratab huvi küll. Singlite järgi otsustades ei tule uus album ka sugugi kehv.

Tim Hecker – "Keyed Out"

Marko: Tim Heckeri 28. septembril ilmuv "Konoyo" on võibolla üks selle aasta oodatuimaid reliise. Ei ole mõtet ootustega kuhugi väntama hakata, eksperimenteeriva muusikuna on tema kõik viimased albumid eelmisest natuke erinevad olnud. Värskeima jaoks on ta reisinud Jaapanisse ja lindistanud näiteks sealsetes pühamutes. Juuresolevat pala on ta ise iseloomustanud väljendiga less is more – alati ei ole vaja loosse paigutada mitmeid kihte. Artistina, kes esineb ülivähe, on teda näiteks residendina võimalik kuulda (võimalik, et teda ennast lives näha ei ole) oktoobris Poolas Unsoundil.

Pixelord – “Machina” (Raumskaya remix)

Ivo: Pala “Machina” pärineb Pixelordi 2016. aasta albumilt “Human.exe”, mis on osutunud äärmiselt inspireerivaks materjaliks, millest remikse teha. Seetõttu võttis Hyperboloid Records kätte ja reliisis nädalapäevad tagasi remikside kogumiku, kus tegijatena igast nimesid koos, kellest vähemalt mõnda ka siinsed lugejad teada võiksid, kasvõi näiteks Summer of Haze. Endale jäi peamiselt kummitama Raumskaya töötlus, mis tegelikult ka juba varem mitmeid kordi järjest taas ja taas seda “play” nuppu litsuma on pannud.

Fraunhofer Diffraction – "River of Fog"

Rene: Witchhouse on nüüd ka chillout/lounge versioonina olemas. Žanr on avanud end uuest ja sisukast küljest, kõik iseloomulik ja äratuntav on alles, ainult tämber on mahedam.


Järgmisel nädalavahetusel toimub Station Narva ning kes veel sel puhul paremini meie soovitustes kaasa lööma sobiks, kui keegi, kes on festivali esinejate nimekirjas ning lisaks ka Narvaga seotud. Täpselt õige mees selleks on Propazha, underground hiphop artist Narva jõe kallastelt. Ta on aastate jooksul üle Eesti eri paigus esinenud ja on kohalikus räpikogukonnas laialdaselt tuntud. Propazha räpib vene keeles nii klassikalisema hõnguga kui eksperimentaalsetele räpitaustadele.

Oma viimase aja tegemiste kohta räägib ta, et on keskendunud uue materjali salvestamisele. “Veel pole midagi päris komplektina reliisiks vormistanud, ehkki midagi on juba internettidesse tilkunud ja midagi tuleb peatselt juurde. Üks mu lugudest ilmus hoopiski Saksamaa biidimeistri Thelonious Coltrane “Guide Ra” LP peal. Hetkel valmistun muidugi Station Narva festivaliks, seega kel on võimalus – olete teretulnud vaatama mu esinemist reedel, 21. septembril. Siin ka minu värske singel "Pozvoni mne" (ehk “Helista mulle”) koos sõbraga Moskvast Deemah DD-ga ning kohaliku biidimeistri Lowk-ga, mille avaldasime just paar päeva tagasi. Loodan, et meeldib!”

Dirty Dike – “Permanent Midnight” Feat. Jam Baxter

Propazha: Ma püüan olla siis nii värske kui võimalik ning soovitan viimast Dirty Dike’i singlit “Permanent Midnight” koos Jam Baxteriga, mis ilmus 7. septembril. Need kaks tüüpi, hiphop leibeli High Focus alt, on mu tõelised lemmikud UK skenest. Neil on alati rajud riimid ja lugu, mida rääkida. See pala pole erand ning maalib meile pildi, kuidas artist ise üles kasvas. Muidugi on see maitse asi, aga ma armastan seda Inglise hääldust, eriti sellise väärt instrumentaali peal. Produtsent Chemo teab kahtlemata, kuidas neid teha. Ka leibel High Focus, ehkki nad on üpris populaarsed UK-s ja Euroopas üldiselt, väärib oluliselt rohkem tähelepanu.

Veel artikleid