Nädala muusikapai nr 80

Kirjutas Rada7.ee
03-08-2018

Berta TüriltBerta Türilt
Muusikapai on radaseitsme iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Seejuures võib pai olla ka vastukarva – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat.

nublu – "öölaps"

MC STan B: Nublult uus track. Ei ole muud öelda, kui et lit af.

Sleaford Mods – "Stick In A Five And Go"

Ivo: UK poliitiline olukord inspireerinud Sleaford Modsi piisavalt, et välja kuulutada uue EP ilmumine septembris. "People are powerless under the political monster and the intense anger and frustration morphs into illusions of attacking each other through the bravado of social media, depression and paranoia," kommenteerib lugu bändist Jason Williamson.

„Leto”/”Suvi”

Ester: Kodumaisesse kinolevisse on lõpuks jõudnud film, mille eel käis palju kõmu ning ootusi. Vähemalt mõni aeg tagasi koduarestis viibiv režissöör Kirill Serebrennikov on löönud oma hambad otse legendi ning valmis teinud filmi „Leto” („Suvi”), mis sisaldab muuhulgas ohtralt vähemalt Venemaal kultusstaatuses oleva bändi Kino muusikat ning mille peategelane kannab nime Viktor ning on ka välimuselt sarnane nimekaim Tsoile. Filmi eelkajast on mingil kombel paljudele jäänud mulje, et tegemist on vähemalt pooldokumentaalse teosega – tegelikkuses on tegemist reipa, muusikat täis armastusfilmiga, mis millegipärast on pandud liikuma mööda nõukaaegseid kultuurimaju, ühiskortereid ja keldreid ja millel tegelikkusega kardetavasti üsna vähe pistmist. Teisest küljest on sel väga kaunis pildikeel, ohtralt lõbusaid ja nutikaid tehnilisi lahendusi ja multifilmilikku tempot. Kuigi keset filmi jälgimist võib kergelt tekkida mõte, et miks selline asi üldse valminud on, siis miks mitte võtta seda lihtsalt kauni ja kerge, lihtsalt allaneelatava suvise meelelahutusena.

Veel jõuad! Intsikurmu festival avab väravad täna kell 14.00! Kohe kindlalt jõuad ka homseks, kus kell 15.00 astub lavale Pia Fraus, kelle viimane LP "Field Ceremony" toodi välja mitmetes shoegaze ja dreampop edetabelites 2017. aasta parimate seas ning leidnud positiivset kajastust kriitikutelt üle maailma. Rein Fuksiga Pia Frausist ilmus meil vaid paar kuud tagasi ka hea intervjuu, loe siit!. Siin aga bändilt Intsikurmuks valmistumiseks musasoovitused.

The Sea and Cake – "I Should Care"

Rein Fuks: Minu selle suve "kõrva pai" on mai keskel ilmunud The Sea and Cake’i album "Any Day". Chicago indie-skene parimate poegade kümnes album on neile kohaselt täpne ning vanainimeselik. The Sea and Cake on kindlasti maailma parim “igav bänd”, olles tiksunud praktiliselt muutumatuna 25 aastat. Kui sulle meeldib "Any Day", võid julgelt tellida eelnevalt kuulamata kogu nende diskograafia ning Sam Prekopi sooloalbumid veel lisaks.

Protomartyr – "Consolation" EP

Reijo Tagapere: Protomartyri "Consolation" EP on minu soovitus. Pai asemel siin hoopis tutistatakse. Kahes loos on kaasas The Breedersi Kelley Deal. Soojendas just L.A.-s My Bloody Valentine´i.

Cornelius – "Mellow Waves"

Eve Komp: Malbed helid otse Jaapanist, soovitan ka vanemaid Corneliuse albumeid, kes särtsu juurde soovivad!

Kaimy Plants – "Guilty"

Margus Voolpriit: Kui Eve soovitas malbeid helisid Jaapanist, siis siit tuleb midagi karmimat. Pärast ühte Tokio kontserti andis keegi mulle demo cd-romi ja kodus kuulates lõi see mul jalad alt.

Nick Cave & The Bad Seeds – "Rings of Saturn"

Kärt Ojavee: Üks ilus lugu vanameistrilt…

Veel artikleid