Nädala muusikapai nr 74

Kirjutas Rada7.ee
22-06-2018


Muusikapai on radaseitsme iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Seejuures võib pai olla ka vastukarva – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat. See pole veel kõik – nüüd ka kõik soovitatud kuulatavad lood ühes Spotify playlistis.

Rada7: Selle nädala muusikapai on täpselt enne jaanipäeva, seega, tuletame meelde, kuidas jaanipäeva turvaliselt pidada. Olge jaanitulega ettevaatlikud, sest Eesti metsad on väga tuleohtlikud.

Deer – "Alive"

MC STan B: Hong Kongis resideeruv Mehhiko bänd Deer, kes eelmisel talvel Eestitki külastas, avaldas täna oma uue singli "Alive". Algul tundus, et lugu ei jõuagi omadega kuskile, aga õnneks hakkas lõpupoole tempogi tõusma. Oleks rahulik osa lühem ja küttem osa pikem, oleks veel etem.

Sel nädalal ka külalissoovitus ansamblilt Deer.

Snow Patrol – "Life On Earth"

Deer: "Life On Earth" on vanakooli stiilis lugu. Meloodia on erakordselt lihtne, ilus ja aranžeering sobib hästi trummipartiidega kokku, mis ainult annab sellele ballaadile juurde. Sõnad panevad kuulaja mõtlema lihtsatele inimtunnetele, mis pole keerulised aga tihti seletamatud. Loo video on imekaunis ja käib käsikäes muusika jõuga.

Deepchord – "Immersions"

Marko: Halleluuja, mitu nädalat ei ole minu soovitused trükki läinud raske Rada7 tsensuurikomitee tõttu. Aga nüüd verivärske helinäide uuemapoolselt ja kullaprooviga ambient-new-age plaadifirmalt Astral Industries. DeepChordi looming on sealt minimal techno kaalukausi poolt ja praegu kuulates, vist ei asetaks eelmiste plaatidega sama kõrgele. Kuid plaadi sooviks ikkagi hankida, sest ilmselt läbi müüakse see ikkagi.

Buzz Kull – "Into The Void"

Evert: Buzz Kulli albumi (ilmus paar kuud tagasi, plaadi nimi on "Chroma") singlit kuulates tekib jube tahtmine konsoolimänge mängida, kuigi video meelitab hoopis kaunite puusa-kumerustega. Ilmselt peaks ka ise rohkem puusa-ringe tegema – üleskutse kõigile!

Son Lux – "The Fool You Need"

Rene: interneti suur häda on selles, et info avaldamine on käkitegu, sellest ülevaate saamiseks ei ole veel tööriistu suudetud luua. Vähemalt midagi sellist, mis oleks natukenegi arukas. Näiteks, masinõpe on küll uhke buzzword, aga kaasa mõtlevat tarkvaralahendust minu silmad veel näinud ei ole. Mis mõtleks natukenegi rohkem kui auguga taburet. Üldiselt on sisu pilla-palla ja millegi hoomamise eeldus on persetäis kontosid. Info on teenuse-, mitte kasutajakeskne. Kui mõni telco eeldaks, et iga sõbraga suhtlemiseks peaks olema eraldi telefon, peetaks neid ilmselt napakaks. Veebis on see igapäevane. Nii ei ilmunudki Son Luxi aprilli lõpus ilmunud video radarile enne eilset. Kuna see punt on talenti tuugalt täis, ei ole siia peale tavapärase eriti midagi lisada. Hea näide viimase sõna järgi moodsast popmuusikast, kus glitch on viimistletud, lohakus on näiline, suurejoonelisus on mikrodoosides ning see kõlab kokku usutavalt ja värviliselt. Son Luxi puhul küll värviline nagu õlilaik märjal asfaldil, kus kogu spekter on esindatud, aga ikka on tume.
Esinevad septembris riigis, kus kõik need ägedad pundid muudkui käivad – Leedus.

Veel artikleid