Iiriselt tuliuus video loole "Wild Unknown Thing"

Kirjutas Rada7.ee
Sildid
02-06-2018

Iiris Vesikul ilmus eile video oma tuliuuele singlile "Wild Unknown Thing". Iirise täispikk album "The Starshine Club" ilmub juba sel sügisel. Rada7-le seletas Iiris veidike uue singli tausta ja oma viimase aja tegemistest.

Millest uus singel räägib? Miks selline video, kas sel on mingi lisasõnum?

Lugu on tehtud üpris kaua aega tagasi, suvel enne Bowie surma, ning on üleüldiselt sellest, kuidas armudes teistesse armud endasse ning leides selles teises inimeses uut ja põnevat, leiad endas külgi, mida sa ei arvanud endal olevat. Armudes on kergem öelda elule jah ja teha koos põnevaid uusi asju, minna tundmatusse ja olla endale tundmatu. Nii „Wild Unknown Thing” kui ka „Rebel Dawn” on laulud sellest, kuidas me mõnikord ei saa valida. Kohtudes oma armsaga ma valisin, et ma ei armu, aga lõpuks läks asi ikka nii, kuidas ta läks, sest ma olin veidike pime iseenese unistuste ja oma elu suhtes.

Video tegime Ruta Puzaitega, kes on Leedu daam, aga elab Leedsis ning kellega meil on väga sügav side. Ma arvan, et ta suutis eelmisel suvel jäädvustada momenti ajas. Video on tehtud mu tolle aja kodukoha juures, enamus minu toas, mille olin teinud neoonseks altariks mu albumi jaoks ning Londonis ühes suvalises poes. Ta lõikas mu juukseid ja jäädvustas mu tantsu ja tunnet. Me jagame armastust Wong Kar Wai filmide ning maagiliste momentide vastu ning meile meeldib rääkida sügavaid jutte.

Mille põnevaga sa viimasel ajal lisaks uuele singlile ja videole tegelenud oled ja millega hetkel artistina tegeled? Mida toob lähitulevik?

Ma plaanin järgmiseid videoid järgmistele singlitele, mis tulevad kindlasti veel see aasta välja. Samuti ma olen kirjutanud palju uut materjali ning plaan on see ise ära salvestada. Pluss ma olen nüüd ka ühes bändis oma sõpradega, kus mängin kitarri, flööti ning topline’i.

Seejärel on meil muidugi pakkuda eluliselt olulisi küsimusi: Mis sa jaanipäeval teed?

Olen maagilises kohas maagiliste inimestega ja naudin aasta pikimat päeva.

Mis saab pärast surma?

Mulle meeldib füüsika energiajäävuse seadus – suletud süsteemis energia ei sure ega sünni, vaid muundub. Ma kaldun pooldama multi-universumi teooriat, mis tähendab, et arvatavasti kõik variandid, mida me suudame ette kujutada, on olemas – võibolla teisel kujul (võibolla juba siin elus ja mitte pärast surma?) aga kui Universum on lõplikult lõpmatu, siis Multiversum on veelgi suurem ning miks ei peaks kõik siia mateeriasse ja ja mateeria vahele ära mahtuma? Huvitav, kas siis, kui me saame aru tumeda energia olemasolust ja põhjendusest universumis, kas see viiks meid lähemale meie enda olemasolu ja arusaamise suhtes?

Veel artikleid