Nädala muusikapai nr 71

Kirjutas Rada7.ee
01-06-2018


Muusikapai on radaseitsme iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Seejuures võib pai olla ka vastukarva – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat. See pole veel kõik – nüüd ka kõik soovitatud kuulatavad lood ühes Spotify playlistis.

Tähelepanu! Ilmumas on Sociasylumi debüütalbum "Crossroads"! Värske LP on kättesaadav alates juunist, aga juba tuleval neljapäeval, 7. juunil, saab kraamile kõrva peale panna radaseitsme eelkuulamisel! Siit aga bändi musasoovitused.

Rolo Tomassi – "Aftermath"

Henri: UK-st Sheffieldist pärit Rolo Tomassi on oma 13-aastase tegutsemisaja jooksul lasknud välja mitu žanrite piire kompavat albumit. Selle aasta "Time Will Die And Love Will Bury It" toob aga esile nende parimad heliloomingu aspektid ning näitab küpsust, mis ajaga tulnud. Bändile omaselt ei tule ka üllatustest puudust.

Soul Gutter – "Wildfire"

Heindrig: Tänavu märtsis ilmus soomlaste blackened death metali uustulijal Soul Gutteril teine helikandja, sedapuhku LP formaadis. Kogu album on raju küte nagu asjale kohane, kuid vürtsitatud meeleolukate meloodiatega. Eriti kõnetab just ülal lingitud lugu Wildifre, mis võiks vabalt olla hetkel aktuaalse teema ehk metsatulekahjude likvideerimise tunnusmeloodia.

Tsygun – Конокрад

Eduard: Tsygun on lõbusa alatooniga grindcore bänd Venemaalt, kelle suhtumine on tegelikkuses äärmiselt tõsine ning tüübid on kõrgelt motiveeritud varastatud hobuste seljas ratsutades maailma vallutamiseks. Erilisemaks teeb bändi see, et üle poolte liikmetest töötavad heliinseneridena ning muusika produtsentidena DTH stuudios Moskvas.

Underworld & Iggy Pop – "Bells & Circles"

MC STan B:Mulle tegelikult hakkab aina vähem meeldima sõna "vanameister", mida kasutatakse iga 20+ aastat tegutsenud muusiku kohta, aga siinkohal on vist vägagi paslik sõna kasutada. Mis saab siis, kui kaks vanameistrit saavad kokku? See rets track.

Democide – "Missing links in perception"

Evert: Kellele meenub samuti Massive Attacki "Teardrop?" Artjomi Democide ja Oudeis on väärt musaprojektid, mida jälgida, nii lihtne on leida mõni lugu, mida varem kuulnud pole ja see on kohe hetkega lemmiklugu. Ahvivaimustus on kerge tulema.

When Saints Go Machine – "ArrowThroughSkinOutOfBlueSky" (Ft. Killer Mike)

Evert: Träpifoobid, teipige oma silmad-kõrvad kinni, siin on teile üks vastukarva pai!
2.35 juures juhtub midagi, mille kohta ütleks Zahiri ninamees: "Da fuck is this? Smells like pussy but ain’t got no hole!" ja ma tunnen natuke sama.
Juhtub järgmine: esimese kuue sekundi jooksul jookseb suu vedelat ila täis, siis hakkab kohe süda läikima ja veel natuke hiljem tekivad tasakaaluhäired. Minust saavad vast aru ainult need, kes näiteks koriandrit üldse ei kannata, aga on sellega kokku juhtunud – pidu saab jalamaid läbi ja keegi peab takkaotsa ka surema. Loo esimene ja viimane pool (kohe alates 3.30) mulle aga väga meeldib. Ma kohutavalt armastan seda, kui muss on loominguliselt põnev ja kihvt ning tolles ArrowThroughSkinOutOfBlueSky-nimelises on seda kamaluga. Tunnen tungivat puudust interlüüdidest-vahepaladest, introdest ja outrodest. Kui suudate selle ühe loo sisse pista ja see töötab, võidate mu südame.

Thou – "The Hammer"

Rene: Teine EP kolmeplaadilisest seeriast, mis eelneb sludge/doom bändi Thou augustikuus ilmuvale albumile. See EP kõlab hoopis vaiksemalt kui nad tavaliselt kõlavad, sludge/folk kui selline juba varasemalt olemas ei ole olnud. Praegu on oluline plaadi kolmas lugu "The Hammer" (ei paista, et lugusid saaks ükshaaval siia lisada), mis unesegaselt soiguva alguse järel jõuab senimaani ühe tänavuse aasta kõige tugevama refräänini, mis vajub peale kui tinaga immutatud veskikivi, mille all jääb kuulaja siiski tänulikuks. Tahab veel juurdegi.

Face – Я РОНЯЮ ЗАПАД (prod. by JuloOntheTrack)

Ester: Kui Siim Nestor kuskil millalgi mainis, et on otsapidi uuemat vene räpiskenet avastamas, siis mõtlesin omaette, et no see on ikka küll juba liigne äärmus. Et siis eile tabada ennast Youtubes mingit vene räppi tuhnimas. Esimese hooga jäi mingil põhjusel enim silma emokidi välimusega tegelane nimega Face, jäin mõtlema, et kui ta oleks venekeelse nime võtnud, kas see oleks siis Morda. Kusjuures, kui Youtube’s vene värki kammida, siis kummaline lisa on, et sulle hakkab ette kukkuma eelkõige mitte sarnast muusikat, vaid tohutus koguses igasugu kommenteerivaid videoblogisid, intekaid, mingeid see vs teine asju jne. Igasugune sarnane sotsiaalmeediaträna näib Venes eriti karmilt õilmitsevat, Face’i uuemate videote kommentaariumites näib ka põhiline jututeema ja sõim olevat teemal, et ta mingilt instagramistaarilt tema instagramistaarist pliksi üle lõi. Veider värk, mõtlen, kas julgen sellele veel läheneda või jätan asja sinnapaika.
Aa, Evert, Nublul ja Reketil tuli ühine lugu välja!

Veel artikleid