Kuula: Marten Kuningas – Praktiline mees

Kirjutas Rada7.ee
04-09-2014

Foto: Renee Altrov
Marten Kuninga esmaplaat "Janu" (2012) pani kuulajate huuled kõrbema, leidis positiivset kaja nii leheveerul kui kodukõlaris. Debüütplaadi ilmumisest on möödas üle kahe aasta. Muusikaloome janu on viinud praktiliste küsimusteni, mida on juba pikemat aega Käsmu rahvamajasse ehitatud stuudios lahendatud. Teise kauamängiva „Praktiline mees“ salvestamiseni viisid Marteni sisekaemused seikadest kummaliste naabritega või tagurpidi sõnadest. Uus album kõlab süngemalt kui esimene, aga selle-eest peaaegu täiuslik ning universaalselt eesti keeles.

Praktilise Mehega koos mängivad veel kolm meest, kes on oma instrumentidel praktiliselt ületamatud. Koos esitavad ja esitlevad nad Marten Kuninga bändi uut plaati, mis võiks heliseda samavõrra võrratult nii kõrvades kui kõrvade vahel. Kevadest on bändil värske rütmisektsioon, kuhu kuuluvad noor jazzitalent Peedu Kass kontrabassil ja alati võrratu Kristjan Kallas trummidel. Kitarri mängib Marteni senine kaasteeline Raul Ojamaa.

Marten Kuningas esitleb oma tulivärsket albumit "Praktiline mees" 5.09 Pärnus, 9.09 Tartus, 11.09 Tallinnas ja viimasena 16.09 Käsmus, kust kõik alguse sai. CD-plaadina saab plaati ihuendale soetada kõikidel esitluskontsertidel, eelkuulata aga juba täna, 4. septembril, siinsamas, radaseitsmes. Head kuulamist!

Täname kuulamast, kohumiseni kontsertidel!

Poelettidele jõuab CD septembri lõpul ning vinüüle saab koju viia jõuludeks. Uue plaadi annavad nad välja iseseisvalt ja lisaks muusikutele on albumile oma panuse andnud:

Kaarel Tamra – salvestamine ja mix
Tanel Roovik – master
Fred Kotkas – kunstnik

Plaadiesitlused toimuvad:
5.09 Pärnus, kohvikus Fookus
9.09 Tartus, Uuel Õuel (GenKlubi)
11.09 Tallinnas, kohvikus Sinilind
16.09 Käsmu Rahvamajas

Esitluskontsertidel vastutab heli eest Kaarel Tamra ja valguse eest Sten Valgus.

Lisainfo:
https://www.facebook.com/kuningasmarten
https://soundcloud.com/martenkuningas/
http://instagram.com/martenkuningas

Veel artikleid