Pildid: Kate Boy & Zebra Island Rock Cafes

Kirjutas Evert Palmets
27-04-2016

Tallinn Music Week jätkab klubikontsertidega – Rootsi elektropopi duo Kate Boy on lihtsalt nii hea, et kutsuti meile peale läinudaastast ülimenukat festivaliülesastumist kiiresti uuesti esinema. Kontsert toimus Rock Cafes, kus Kate Boyd ja kodumaiselt troopilist Zebra Islandit vaatama tulnud publik täitis ära kogu rokikohviku esimese korruse. Teisele korrusele pääsesid mõningad VIP-id ja jultunumad fotograafid, kuigi sinna minemine oli blokeeritud keelavate sildikestega treppidel.

Zebra Islandi esinemise alguses tundus mulle korraks, et kui heli järgi otsustada, siis astusin oma tädi hoovis asuvasse plekist garaaži, aga see läks õnneks kiiresti üle. Laulja Helina Risti nõksutas natuke oma puusasid ning me fotograaf Aron Urbiga juba leppisimegi kokku, et kui leiame selle poe, kust saab tellida enda mõõtude järgi glitter-rohelise jumpsuit-kostüümi, siis kaalume meiegi selle soetamist. Igaks juhuks võiks ju olemas olla. PS. Minu meelest andis Zebra Island väga hea kontserdi. Soe tuli kenasti sisse.

Kate Boy alustas enam-vähem lubatud kellaajal. Tundub, et Rock Cafe on muutunud oluliselt külastajasõbralikumaks ja teatab nüüd eelnevalt ka esinejate ajakava – ning sellest hoitakse kinni. Mainin selle ära, kuna see on oluline. Võtke kõik õppust!
Kate Boy lugu "Northern Lights" tõmbas kogu publiku korralikult sassi. Seda tegi lihtsalt muusika. Jah, see on võimalik. Muidu oli tegu vägagi vaoshoitud seltskonnaga – sellised ongi eestlased. Tulevad küll kohale, aga ei ela ennast väga välja. Nad on juba pileti eest maksnud ja see ongi kogu panus. Okei, mõni üksik ikkagi pööritas ennast seal korralikult. Kõige rohkem kargas ringi siiski Kate Boy Austraaliast pärit solist Kate Akhurst. "Boy" osatäitja Markus Dextegen tundis meile kaasa paigal seistes ja muusikat komponeerides või trumme tagudes. Kahe inimese kohta oli laval küllalti tore kogus trumme – nende müdistamisega täideti ära enamvähem kõik vabad hetked.

Veel artikleid