The Bongo Club: “Meie eesmärk on saada järgmiseks suureks nimeks Rootsis.”

Kirjutas Heiko Leesment
14-07-2015


Juuli keskel annab Eestis ja Lätis kolm kontserti Rootsi rokikvartett The Bongo Club. Tallinnas, Pärnus ja Salacgrivas Positivuse festivalil üles astuvate bongode kitarrist Erik Ahlblom tunnistas ausalt, et vähemaga, kui Rootsi järgmiseks suureks nimeks saamine, nad ei lepi. Erikuga vestles Sibyl Vane’i bassist Heiko Leesment.

Tervitused Eestist! Esmalt päriks kohe, kas olete varem üldse Eestis käinud või mida te Eestist teate?

Tegelikult pole meist keegi Eestis varem käinud. Minu vanaisa on samas pärit Eestist, seega on see minu jaoks väga põnev külaskäik. Üldiselt ei tea me Eestist väga palju, aga me ootame põnevusega võimalust tulla teie maad avastama. Uute kohtade külastamine on alati äärmiselt põnev.

Mis toimub praegu Rootsi muusikamaastikul? Milliseid bände te soovitate meil peale The Bongo Clubi kindlasti üle kuulata?`

Rootsi muusika tundub alati õitsevat tänu uutele põnevatele artistidele. Praegu pole pildile enam uusi rokibände lisandunud. Seepärast oleme ehk ka Rootsi hetke üldpildist erinevad ja plaanime seda pilti ka muuta. Meie head sõbrad teevad indie-roki bändi nimega Pale Honey. See on kindlasti üks põnev kollektiiv, kelle tegemistel tasub pilku peal hoida.

Te andsite just välja debüütalbumi ja tuuritasite mitmel pool Euroopas. Kuidas on siiani vastuvõtt The Bongo Clubi muusikale olnud?

Õige, meie “The Mad Walk” European Tour of Autumn 2014 viis meid Taani, Saksamaale, Ungarisse, Austriasse, Itaaliasse, Prantsusmaale, Hispaaniasse, Portugali, Belgiasse ja Hollandisse. See on ilmselt parim asi, mida me siiani teinud oleme ja tagasiside nii albumile kui ka tuurile oli eranditult positiivne.

Seega olete käinud päris mitmel pool. Kuidas tundub, milline riik siiani kõige südamelähedasemaks muutunud on?

Keeruline küsimus. Meid tõmbasid käima kõik linnad, kuhu me oma teekonnal jõudsime. Portugal oli kahtlemata eriline, sest meie helitehnik on sealt pärit ja meil õnnestus kohtuda paljude toredate inimestega ja näha mitmeid maalilisi paiku.

Räägi meile veidi The Bongo Clubi ajaloost. Kuidas te kokku sattusite ja miks bongod?

Me oleme klassikaaslased ja sattusime koos samasse koolis toimunud muusikaprojekti. Seega oleme juba koos mänginud üle viie aasta. Alustades olime 17. Bändi nime The Bongo Club võtsime alles 2013. aastal. Peamine põhjus oli selles, et see oli eelmisest nimest parem. Sellel pole mingit sügavat sisu ega tõsist ajalugu taga. See on lihtne ja pole nõme.

Kuidas sa iseloomustaks teie muusikat ja esinemisi?

Me ei vaja arvuteid, backtrack´e ega DJ’d, et tuua kuulajateni head muusikat ja metsikut esitust. Me teame, kuidas kirjutada kõrvu kikitama ajavate konksudega lugusid, mis on meeldejäävate meloodiate ja hea minekuga. Samas ei oska me absoluutselt ennast kuidagi ohjeldada, kui me laval oleme. Me anname endast alati maksimumi.

Kuidas bänditegemine Rootsis reaalselt välja näeb? Teil on kuuldavasti päris hea riiklik õlg all, mis aitab teil ja teistel bändidel tuuritada. Kuidas see käib?

Meil tõesti on selline tugisüsteem. Kokkuvõttes tähendab see mitmeid häid rahastusvõimalusi ja mitmekülgset muusikaharidust koolist. Rootsi riik näeb muusikute toetamises ilmselgelt head investeeringut ja me oleme üsna kindlad, et see on ka ennast ära tasunud ning tasub ka edaspidi.

Millised on bändi pikemad plaanid?

Me ei anna enne alla, kui oleme saanud võimaluse esineda Positivuse pealaval. Ilmselt muidugi ka pärast seda ei anna me alla. Meie eesmärk on saada järgmiseks suureks nimeks Rootsis.

Mida te teate Eesti muusikast?

Ewert and the Two Dragons! Me nägime neid ühel suurimal Rootsi muusikafestivalil aastal 2012. Ja siis Sibyl Vane muidugi.

Miks peaksid inimesed tulema eelolevale kolmele kontserdile Eestis ja Lätis?

See on lihtne, sest me pakume neile kõige rajumat rockshow’d ever. Kinnitame, et nad ei kahetse hetkekski nähes meie energilist ja kaasahaaravat kontserti. Kas te arvate, et see kõlab nagu bullshit? Tulge kohale ja tõestage, et me eksisime.

Mis on su lemmik rada number seitse?

Frank Zappa “Dancing Fool” albumilt Strictly Commercial. See on mu eelistuste topis olnud juba terve igaviku.

The Bongo Clubi on võimalik näha:
15.07 Tallinn – Red Emperor (lisaks: Sibyl Vane, The Werg)
16.07 Pärnu – Wirre (lisaks: Sibyl Vane)
17.07 Positivus – I Love You Recordsi lava (kell 20.15)

http://www.thebongoclub.se
https://www.facebook.com/TheBongoClub
https://soundcloud.com/the-bongo-club

Veel artikleid