The Willers Brothers – koos nii stuudios kui jõusaalis

Kirjutas Danoa Kampe
22-04-2015


Laupäeval, 25. aprillil, jõuab kohvik-klubi Sinilind lavale üks Londoni ägedamaid noori elektroonilise muusika esinejaid The Willers Brothers. Vendadest Sean ja Liam Willersist koosnev DJ-duo on residendid kurikuulsas Londoni ööklubis The Egg, kus nende igapäevaseks tööks on hullutada publikut, kelle ootused on viidud maksimaalsetesse kõrgustesse. The Egg on klubi, mille tavapärane line-up koosneb elektroonilise muusika maailma koorekihist. Lisaks klubiesinemistele on vennad Willersid saatejuhid Londoni mainekates veebiraadiotes Hoxton FM, Egg LDN Radio ja Le Chich FM ning on end tõestanud ka produtsentidena plaadifirmades Yuma, Quanticman ja UltraDrum. Nende firmamärgiks on funky‘lik ja gruuviv deep ning tech house.

Mis oli suurimaks mõjutajaks, et otsustasite alustada DJ-karjääri?

Murdepunkt toimus Ibizal, kui nägime esimest korda esinemas Marco Carolat. Tema show jättis sügava mulje, mis tõukas meid koju naastes pöörama oma elus täiesti uut lehekülge – me võtsime vastu otsuse pühenduda täielikult DJ tööle. Lisaks Marco Carolale avastasime peagi enda jaoks sellised artistid nagu Lola ED, Apollonia, Hanry Martinez ja John Dimas, kellega samuti tunneme stiililist ühtekuuluvust.

Milline on teie muusikaline taust ja kas te mängite ka mõnda klassikalist instrumenti?

Tänu oma isale oleme väiksest peale elanud muusika keskel. Me küll ei õppinud otseselt ühtegi instrumenti, kuid muusikal oli meie elus väga suur roll. Nimelt meie isal ei olnud mitte televiisorit, vaid paar Technics 1210 ning me võisime päevade viisi jälgida, kuidas ta neil erinevat sorti muusikat miksis. Sel ajal olin mina (Sean) suur hip-hopi fänn, kelle lemmikute hulka kuulusid Wu-Tang, J-Dilla, Slum Village jne, samal ajal kui Liam reivis trummi ja bassi järgi. Juba päris poisikestena teadsime kindlalt, et tahame end siduda muusikatööstusega.

Olete mänginud koos elektroonilise muusika skene tippnimedega. Milline neist pidudest on olnud teie enda jaoks ägedaim kogemus?

Kaks võimsamat mälestust seostuvad Matthias Tanzmanni ja Nick Curleyga. 2014. aasta veebruaris esinesime vahetult enne Matthiase kuuetunnist vinget setti ning Nick Curlyga tegime sama aasta juulis neli tundi back-to-backi massiivsel üritusel Circus.

Mis teeb teist hea meeskonna?

Me oleme nii vennad kui ka parimad sõbrad. See on ideaalne kombinatsioon. Samuti on meil väga sarnane muusikamaitse, mis teeb koostöö eriti lihtsaks!

Rääkige oma tööprotsessist, on teie oskused ka kuidagi jaotunud, näiteks üks on meloodia looja ja teine biidimeister?

Mina (Liam) olen meloodiamees ja Sean biidi peal. Mina toon saundid ja Sean paneb need tiksuma.

Millest teie muusika räägib?

Me tahame lihtsalt, et inimestel oleks hea pidu ja nad naudiksid meie loodud muusikat ja stiili. See ongi põhiline!

Kuidas te veedate oma vaba aega? Kas samuti koos nagu töölgi?

Alati – stuudiost kuni jõusaalini!

Raadiotöö või klubis mängimine?

Raudselt DJ töö klubis! Pole midagi paremat, kui esineda publiku ees – see on võrreldamatult hea tunne.

Mis on õnnestunud peo valem?

Hea promootor.

Mis on kõige pöörasem asi, mida olete esinemise ajal teinud?

Hahaha, parem jätaks selle vastamata…

Mis on esimene mõte, mis tuleb pähe, mõeldes Eestile? Mida te Eestist teate?

Hea küsimus, tõenäoliselt külm ilm ja imeline keskaegne arhitektuur.

Mida te ootate Eesti reisilt?

Üht mäletamisväärset elamust.

25.04 Willers Brothers

Veel artikleid