Tjuun In intervjuu: dj BCee

Kirjutas l.eazy
02-10-2014

Reedel, 3. oktoobril toimub Sinilinnus järjekordne sündmus sarjast Tjuun In, kus väliskülalisteks Spearhead plaadifirma omanik, produtsent ja dj BCee ning trummi ja bassi legend Utah Jazz, kes esitleb peol ka oma uut albumit „Portfolio“.

Tegin intervjuu Bceega, kelle diskograafias on üle 60 avaldatud loo, kuid keda võib-olla Eesti kuulajaskond teab vähem kui Utah Jazzi. BCee pole „normaalne“ dj, tal on talu ja päris pikalt töötas ta gümnaasiumis õppealajuhatajana. Ta on nn klassikaline kahe tütrega pereisa, kes mängib ja teeb trummi ja bassi ning keda on kõige rohkem inspireerinud Red Hot Chilli Peppers…

Oled Eestis varem ka käinud mängimas, mida sa tead või mäletad Eestist?
Oli VÄGA külm!

Kuidas hakkasid djks?
Umbes viieselt armastasin oma isa plaate kuulata hi-fi´lt ja seitsmeselt tegin oma toas raadiosaateid. Arvutiga muusika tegemist alustasin umbes kümneselt. Ma olen lihtsalt alati muusikat armastanud ja trummi ja bassi djks hakkasin alles pärast BCee esimese loo väljaandmist 2001. aastal. Enne seda üritasin luua stiililiselt kõike.

Mis oli esimene muusikariist, mille muretsesid?
Ma täpselt ei mäleta, aga kõigepealt hakkasin ma muusikat siis „töötlema“ kui mu onu suri ning me koristasime tema maja ning leidsime duubelkassettmaki. Küsisin, kas ma võin seda kasutada ja lindistasin isa plaate kassetile ning rääkisin muusikale peale. Olin siis seitsmene.

Kui sa ei tegeleks muusikaga, siis millega veel?
Kuni eelmise aastani olin õppealajuhataja keskkoolis/gümnaasiumis. Mul on ka väike talu. Nii et kui ma ei tegeleks muusikaga, siis ma tegeleks nendega.

Kuidas veedad oma vaba aega?
Olen koos oma naise ja lastega.

Räägi mõni naljakas lugu esinemisest?
Üks päris naljakas moment oli siis, kui olin D&B Arena TV-s ja võtsin CD masinast välja – mu käed olid nii higised, et see CD lendas mu näppude vahel üle stuudio. Ma isegi ei tea, kuhu see kadus… Kui keegi tahab veel naljakamaid lugusid kuulda, siis tuleks tal minu käest personaalselt tulla küsima 🙂

Kuidas sa puhkad? Mida sa tõepoolest djks olemises ei armasta?
Puhkan end kõige paremini välja siis, kui saan hommikul kaua magada, kodus ärkavad mu tütred tavaliselt umbes pool seitse hommikul. Ma armastan DJ-tamist. Ainus asi, mis mulle ei meeldi, on asjaolu, et tihti kulub peokohta jõudmiseks palju aega, 8-12 tundi, et kohale jõuda.

Kes on sind muusikaliselt kõige enam inspireerinud?
The Red Hot Chilli Peppers.

Kes on su hetke lemmik produtsent?
LSB.

Kui peaksid valima: dj või produtsent? Suured lavad või väikesed kohad?
Dj ja suured lavad.

Mis on sinu arvates võti heaks esinemiseks?
Hea ettevalmistus.

Mis programme kasutad muusika tegemiseks?
Ableton Live 9 & Reason 7.

Tavaliselt alustad loo tegemist…? (meloodia, trummid jne?)
Leian hea sämpli.

Omad plaadifirmat Spearhead. Mis on põhjuseks, et paljud head ja kuulsad produtsendid hakkavad ühel päeval enda plaadifirmat vedama?
Kuna nende plaadifirmad (mille all nad on alguses) ei hoolitse nende eest piisavalt hästi.

Mille järgi otsustad valida lugu enda plaadifirma reliisiks?
See on väga lihtne küsimus. Kas ma armastan seda lugu piisavalt palju, et siduda seda oma nimega ning panna selle alla oma raha?

Oled märganud mõne uue tantsumuusika skene arenemist? Mis on praegu UK-s „suur“?
UK-s kogub hoogu country dance, see on praegu „big“.

Sinu viimased sõnad praegu neile, kes reedel sind kuulama kavatsevad tulla.
„Get ready to rave. We are gonna bring you some classics, some bangers, and a whole load of exclusives that you won’t have ever heard before.“

Veel artikleid