Tagasivaade, Tallinn Music Week’i teine päev

Kirjutas Kaarel Kärner
30-03-2014

Rada7.ee esitluskontserdi avaesineja Aghor.Rada7.ee esitluskontserdi avaesineja Aghor.Foto: Enid Udras
TMW teine päev oli tõsiselt intensiivne. Vähemalt Rada7.ee showcase kindlasti. Get Your Gun’i päevane plaadiesitlus TMW Pop-up restoranis andis aimu, et õhtust võib nii mõndagi oodata. Ka päeval oli juba esimesest loost tunda pinget, õhk ruumis tõmbus kargeks. Get Your Gun’i helilises ja visuaalses esteetikas on tunda spagetivesternlikku alatooni. Karmikoeline lavaline hoiak moodustab muusikaga veenva kooskõla. Lavaväliselt on Get Your Gun’i kutid aga väga muhedad vanad. Selgus, et vesternilikud nüansid tulenevad bändi varasemast surfiroki perioodist. Oma helikeele on Get Your Gun’i liikmed, eesotas ninamehe ja loomingulise mootori Andreas Westmark’iga, äärmiselt läbimõeldult kujundanud. Atmosfäärilisuse saavutamiseks kasutati ära kitarrimüra, karged viiulinoodid andsid viimase lihvi. Get Your Gun’i esinemine oli igatahes terviklik ja nauditav elamus.
Get Your Gun TMW pop-up restoranisGet Your Gun TMW pop-up restoranisFoto: Arielle Carroll
AllinnAllinnFoto: Enid Udras
Elamuse pakkus ka Allinn. Meditatiivne kogemus, mis mõjus muusikalise riitusena. Elusas ettekandes ei olnud tunda lindistuste eklektilisust ja kontsert oli voolavam. Esile kerkis maailmamuusikaline element. Hüpnootilised vokaalhäälutused lõid idamaise efekti. Kasutati ka hulganisti erinevaid löökpille. Lahedaks lisaks oli suur ventilaator, mille külge kinnitatud prügikottide kileribad täitsid ruumi krabiseva taustamüraga. Areneda saaks küll näiteks kontseptuaalsuse suunas. Harmoniseerides lavalise imago muusikaga, lisades ehk visuaalegi, võiks neilt edaspidi oodata samuti terviklikke ja meeldejäävaid kontserte. Kuid sellelgi korral tahtnuks neid meeleldi kauemgi kuulata.
Super BesseSuper BesseFoto: Enid Udras
MimicryMimicryFoto: Enid Udras
Allinna ja Get Your Gun’i vahel raputas Super Besse trummimasin publiku korralikult läbi. Klassikaline coldwave’i kõla ja käigud olid haaravad, esituses oli energiat. Lood lõppesid äkiliselt üpris suvalistel hetkedel, kuid see klappis bändiliikmete veidi apaatse olekuga. Maheda vahepala pakkus Mimicry. Puudus küll Kene ajastut iseloomustav jõulisus ja toores energia, kuid uues suunas oli oma kvaliteet.
TalbotTalbotFoto: Enid Udras
Sibyl VaneSibyl VaneFoto: Enid Udras
Eelviimasena lavale astunud Talbot haaras jõuliselt ohjalt. Massiivne müramasin pandi kohe alguses käima looga „Cayenne”. Nende esituseks oli kogunenud ohtralt publikut. Heli oli küll mõnevõrra rabe. Soolotrumm kõlas basstrummist märksa tugevamalt ja ka basskitarri kõrgem ots läks kuidagi „teraliseks” ja teravaks. Helipuldi läheduses püsis heli küll tihkemalt koos, aga pärast jäi kõrvadesse siiski kõva sumin. Hoolimata sellest andis Talbot endast maksimumi – hingestatud kontsert. Otsad tõmbas kokku Sibyl Vane, kes pani kogu esitlusele väärika punkti. Kvaliteetne etteaste nagu ikka. Kokkuvõttes hästi koostatud ja nauditav showcase.

Avalehe foto: Enid Udras

Veel artikleid