Tagasivaade, Tallinn Music Week’i esimene päev

Kirjutas Kaarel Kärner
28-03-2014

Foto: Tõnu Tunnel
Tallinn Music Week’i avapäev on möödanik. Esimesel päeval toimus nii mõndagi meeleolukat. Linnalavadel tegid oma avaetteaste mitmed põnevad artistid. Nende seas ka garaažirokilike kitarrikäikudega indiebänd Sibyl Vane. Lühikese ajaga plaadilepinguni jõudnud, suurimatel Baltikumi muusikafestivalidel esinenud ja Riias Garbage’t soojendanud bänd näitas oma kõrget taset. Mitmed kümned lava lähedusse kogunenud inimesed olid nende etteastest nähtavalt haaratud.

MünpauznMünpauznFoto: Helen Västrik
Väga muhedad olid TMW Jutud raames toimunud keskustelud. Hetkes rääkisid hea heli saavutamisest ja tähtsusest Johannes Lõhmus, Marko Erlach ja Taavi Rannu. Jõuti järeldusteni, et Eestis ei ole paraku veel ühtki väga hea heliga elus muusikaelamusi pakkuvat klubi. Seega arenguruumi on hulganisti. Mõnusa ülevaate oma muusikalisest kujunemisest andis Paul Oja, kes demonstreeris oma esimesi katsetusi 8-bitise arvutiga ja esimese isikliku sämpleriga. Samuti pakkus ta ülevaadet sämplite kasutamisest ja lahkas oma populaarsemaid lugusid. Sellele järgnes võistluslik eksperiment, kus kolm produtsenti – Sander Mölder Eestist, Münpauzn Leedust ja Šotimaalt pärit, kuid Lätis resideeruv DFRNT said ülesandeks 20 minutiga luua 6 sämplil baseeruv lühipala. Tulemused vastasid iga mehe käekirjale. Kontrastselt mõjus Münpauzni pala toores energia, agressiivne trummirütm ja kärisevad bassid. Sama intensiivne oli ka tema etteaste õhtul The Baltic Scene’i esitlusel.

Kauko RöyhkäKauko RöyhkäFoto: Tõnu Tunnel
Üks õhtu mõnusamaid etteasteid oli Kosmikute oma. Ansambel, kes ei vea kunagi alt. Seekord oli paari loo juures kaasatud ka Soome rokklegend Kauko Röyhkä, kelle diskograafia koosneb 26 albumist. Lisaks on mees kirjutanud ka hulga raamatuid. Lugusid kõlas kõikidelt Kosmikute albumitelt.

TMW teine päev toob hulganisti põnevat. Linnalavadel tasub kindlasti kaema minna Get Your Guni plaadiesitlust TMW Pop-up restoranis kell 16.30. Samuti ei tasu ilma jääda 17.00 Terminalis toimuvast Maria Fausti etteastest. Get Your Guni saab näha ka õhtul Rada7.ee esitluskontserdil Sinilinnus ja Maria Fausti Jazzkaare ja Jazziliidu esitlusel NO99’s.

Veel artikleid