Big Wave Riders segab tugevaid rütme elektrooniliste helide ja garage meeleoluga

Kirjutas Ardo Kivi
22-10-2013


25. ja 26. oktoobril jätkub Big Wave Ridersi ja Tallinn Daggersi ühistuur, millele eelnesid septembri keskpaigas kontserdid Helsingis, Turus ja Tamperes. Sel korral tuleb Helsingi indie/surf rock grupeering Tallinn Daggersi kodumaale, et esineda koos Tallinna Von Krahli baaris ja Tartu Genialistide klubis. Ardo Kivi küsis bändi lauljalt ja lugudekirjutajalt Teppo Meriläinenilt mõned küsimused.

Kust Big Wave Riders tuleb ja kuhu suundute?
Me tuleme Helsingist, Soomest. Meie tulevikuplaanid on suhteliselt avatud.
Lihtsalt liigume vooluga kaasa ja vaatame, mis põnevat meid ees ootab.

Teie bändi nimi viitab surfamisele ja Teie üks lugu kannab pealkirja "Skate or Die".
Kas keegi teist päriselt ka surfab või rulatab?

Me oleme alati tahtnud surfamist proovida, aga Soomes ei ole piisavalt suuri laineid. Rulatanud oleme me küll.

Te olete ka enne Eestis esinenud (Tallinn Music Week 2013). Kuidas kontsert läks ja kas see erines teistest kohtadest, kus te olete esinenud?
Meil oli Tallinn Music Weekil kaks etteastet. Üks oli Viru Keskuses ja teine oli Von Krahlis. Viru kontsert oli üks kummalisemaid, mis meil siiani olnud on. Me ei ole harjunud esinema kaubanduskeskuses ja me pidime kasutama trummimasinat. See oli rohkem selline poolakustiline laiv. Von Krahli esinemine oli samas üks parimaid üldse. Saal oli ääreni täis ja rahvas läks täiesti segaseks.

Teie debüütalbum "Life Less Ordinay" ilmus 2012. aastal. Kas Teil on juba uut materjali järgmise albumi tarvis? Eelmisel plaadil oli kuulda palju Madchesteri mõjutusi. Kas uus materjal võtab suuna kusagile mujale?
Lugude kirjutamise protsess on juba alanud – põhiteemana on siiani püsinud Motown. Aga nagu alati, on meile kõige olulisem segada erinevaid tugevaid rütme elektrooniliste helide ja garage vaibiga.

Mis on siiani Teie kõige suurem saavutus?
Me oleme saavutanud praeguseks kõik, mis me alguses eesmärgiks võtsime. Aga uusi unistusi tekkib pidevalt juurde.

Mis on parim asi, mida keegi on Big Wave Ridersi muusika kohta öelnud?
Ei oskagi öelda, aga üks parimaid momente oli, kui keegi Lõuna-Ameerikast postitas video Youtube’i, kus ta õpetas mängima meie lugu "It’s Funny How Things Aren’t Gonna Change". Ma kahjuks ei leia seda enam üles, aga seda oli väga kummaline vaadata.

Mis bänd või artist on teie muusikat kõige rohkem mõjutanud?
Neid on väga palju. Näiteks Orange Juice, Mac DeMarco, Hookworms, Splashh, Tame Impala, Temples, Post, Primal Scream. Üldiselt uuemad bändid ja uuem muusika inspireerib meid kõige rohkem.

Oled sa kuulnud või kuulanud mõnda Eesti artisti? Peale Tallinn Daggers’i muidugi.
Hetkel meeldib Pia Fraus.

Mis on Su lemmik rada 7?
Koostasin spetsiaalselt seitsmendatest albumi radadest mixtape’i: http://open.spotify.com/user/teppom/playlist/3VcPwevnZeLMuj7RcrM0i6

25-10-2013 Big Wave Riders (FIN) / Tallinn Daggers @ Von Krahl, Tallinn
26-10-2013 Big Wave Riders (FIN) / Tallinn Daggers @ Genklubi, Tartu

Veel artikleid