Mick Moss: „Kindlasti tahan igal Antimatteri plaadil kasutada erinevaid stuudiomuusikuid!“

Kirjutas Pandora
06-03-2013

Sellel laupäeval esineb Tapperis akustilise kavaga Mick Moss, kes on tuntud kui Antimatteri põhiliige. Antimatter loodi 1997. aastal Anathemast lahkunud Duncan Pattersoni ja Mick Mossi poolt, peale esimese kolme albumi avaldamist lahkus bändist Patterson ja järgmise plaadi tegi Moss juba koos Anathema kitarrist Danny Cavanagh’ga. Möödunud aasta lõpus ilmus Antimatteri viies stuudioalbum. Sellest, kuidas Mick Moss uue plaadiga ise rahul on, milliste põnevate projektiga on ta hetkel veel hõivatud ja mida toob tulevik, räägib mees juba alljärgnevas intervjuus.

Manchester Academy 12. detsember, 2011Manchester Academy 12. detsember, 2011
Tere, Mick. Tuuritate praegu Euroopas koos Vic Anselmoga, kuidas kontserdid on sujunud?
Tere. Praeguseks on tegelikult olnud ainult üks kontsert, see oli eile õhtul Porto linnas, Portugalis. Hetkel lõõgastume Lissabonis ja valmistume homseks kontserdiks. Meil on Vic Anselmoga mõnus lavaline klapp ja ootan väga homset etteastet.

Räägi palun Antimatteri viimasest albumist „Fear Of A Unique Identity“. Kas oled plaadiga rahul?
Ülimalt rahul! See on aastatepikkuse töö tulemus ja lõpuks on see muusika minu mõtetest jõudnud plaadile. Uus plaat on kihilisem kui varasemad Antimatteri albumid. Väga personaalne album, ka laulusõnade mõttes. Isegi minul endal on värskendav Antimatteri loomingut plaadilt kuulata – meie viimane stuudioalbum ilmus juba tükk aega tagasi. Olen seda kaua igatsenud!

Oled sõlminud lepingu Prophecy Productions plaadifirmaga kahe uue Antimatteri albumi avaldamiseks: „Fear Of A Unique Identity“ ja „The Judas Table“. Millised on plaanid selle teise albumiga seoses?
See album on mul mõtteis olnud pikka aega. Kirjutasin mõlemat mainitud plaati ühel ajal ja isegi kahtlesin, millise albumi esimesena peaks avaldama. „The Judas Table“ räägib reetmisest ja põhineb luupainajalikul stsenaariumil, milles kõik mind reetnud ja selga pussitanud inimesed tulevad õhtusöögile ning istuvad ühe laua taha. Olen mõelnud seda plaati Armeeniasse lindistama minna 2014. aasta alguses, kuid see pole veel kindel. Vaatame, kuidas läheb. Kindlasti tahan igal plaadil kasutada erinevaid stuudiomuusikuid, minu arvates on see hea mõte.

Eelmisel aastal tegid külalisesinejana kaasa Armeenia rokkbändis The Beautified Project. Valminud lugu jõudis Armeenia suurima muusikaedetabeli tippu. Kuidas selline koostöö üldse teoks sai?
The Beautified Project võttis minuga ühendust 2011. aastal ja palus osaleda külalislauljana nende uues laulus „Broken Smile“. Selline palve ei olnud ebatavaline, saan aastas mitu koostööpakkumist, kuid tavaliselt vastan eitavalt. Sellel korral aga ei olnud ma tükk aega stuudios käinud, olin hõivatud „Alternative Matter” albumi komplekteerimise ja vanade lindistustega. Seega, olin nõus projektis osalema ja sõitsin sinna kohale, esinesin ja tegime ka muusikavideo. Kõik sujus suurepäraselt ja valminud lugu oli nädalaid järjest Armeenia muusikaedetabeli tipus.

Kas peale Antimatteri on sul hetkel veel midagi käsil?
Jah, lisaks „The Judas Table“ plaadi koostamisele teen hetkel koostööd Portugali muusiku Luis Fazandeiro’ga projektis nimega Sleeping Pulse. Kohtusime mõned aastad tagasi, kui mängisin Lissabonis. Peale kontserti jätkus pidu tema juures, ta mängis muusikat, mida oli kirjutanud ja tundsin kohe erilist sidet. Hetkel töötame demode kallal uue albumi „Under The Same Sky“ jaoks. Loodetavasti õnnestub avaldada see album juba praeguse aastanumbri sees. Lisaks osalen külalislauljana Saksamaa bändis Eudaimony, sellega saan ühele poole paari nädala jooksul. Kiired ajad!

Oled Eestis esinenud kaks korda – 2003. ja 2007. aastal. Antimatteri esimene ülesastumine sinu kodumaal Inglismaal oli alles 2011. aastal. Kuidas nii?
Publik on alati olnud aktiivsem mujal Euroopas ja seega olen rohkem just seal tuuritanud. Olen sõpradelt kuulnud õudusjutte Inglismaa esinemistest, kontserdite halvast organiseerimisest, olematust ürituse reklaamist ja vähesest publikust – seega on mul tekkinud vastumeelsus siin esineda. 2011. aastal kutsuti Antimatter Inglismaal, Leamingtonis toimuvale kontserdile Marillioni soojendama ja nii-öelda vormi saamiseks organiseerisime eelmisel õhtul Londonis ühe kontserdi. Mõlema esinemise jaoks moodustasin täiskoosseisus bändi. See oli esimene kord peale bändi algusaastaid, kui esinesime täiskoosseisus.

Selliste akustiliste kontsertide atmosfäär on Eestis hästi intiimne ja mõnus. Kas teiste maade publik reageerib samamoodi?
Raske on üldistada, kuid mulle meeldib, kui kuulajad mõistavad, et viibivad akustilisel kontserdil ja seda etteastet võiks jälgida vaikselt ning aupaklikult. Mulle endale väga meeldib akustiline esinemine ja on suurepärane, kui suudan ka publikus sama tunde tekitada.

Lõpetuseks, räägi palun Eestis toimuvast kontserdist. Kas esitad nii uusi kui vanu lugusid akustilises võtmes?
Jah, vanadest lugudest olen aastate jooksul teinud sobivad akustilised versioonid. Koos Vic Anselmoga oleme leidnud rütmi ja viisi ka uute lugude akustiliseks esitamiseks. Õige lähenemisnurga otsimine uute lugude esitamiseks oli väga lahe tegevus! Vic on tõeliselt andekas ja karismaatiline pianist ning laulja. Ta on parim muusikutest, kellega olen koos tuuritanud!

Aitäh ja peatse kohtumiseni!
Aitäh ja külastage ka meie kodulehekülgewww.antimatteronline.com ja
Facebooki lehekülgewww.facebook.com/antimatteronline

Veel artikleid