SoundHouse Est – jazziliku trummi ja bassi bänd

Kirjutas l.eazy
28-01-2013

https://www.facebook.com/thesoundhousebandhttps://www.facebook.com/thesoundhouseband
SoundHouse Est on esimene Eesti trummi ja bassi bänd, kes esineb esimest korda täispika trummi ja bassi kavaga 1. veebruaril Von Krahlis, Tjuun Inil ja seda oma lugudega. Kes, miks ja millal küsimusi esitas neile Tjuun Ini saatejuht L.Eazy.

Kes ja mis on SoundHouse Est? Kuidas sai see alguse? Kuidas kohtusite, tekkis idee bändi teha?
SoundHouse Est on bänd, mis viljeleb klubimuusikat jazzilikus võtmes, mille põhistiiliks on DnB. Bänd sai alguse aasta tagasi, kui 6 sõpra Otsa koolist otsustasid ühiselt muusikat tegema hakata, mille põhirõhk oleks omaloomingul.

Kes ja miks pani nime?
Täpselt ei mäleta, kes nime pani. Arvatavasti tuli ühisel arutamisel ning ajurünnakul. Lõpuks jõudsime SoundHouse’i nime peale ja selle jätsime.

Saite Noortebänd 2012 finaali, mida see võistlus teile andis?
Noortebänd 2012 oli heaks hüppelauaks bändile. Saime esineda head tehnikat ja lava kasutades ning saime hea kogemuse osaliseks. Oleme Noortebändile väga tänulikud, sest see on meie bändi käekäigule väga palju kaasa aidanud ning meid motiveerinud edasi tegutsema.

Missugune on teie muusikaline taust?
Me oleme kõik omandanud oma muusikalise hariduse Otsa koolis rütminuusika osakonnas. Hetkel osa meist õpib ka akadeemias jazzmuusikat.

Teil on valmis lugu ja video City Lights, missugune on loo valmimise protsess, kas keegi teeb viisi, keegi sõnad või pigem kõik koos midagi?
City Lights’i peame oma esimeseks singliks. Tavaliselt kirjutame muusikalise materjali koos. Jämmime ja lindistame oma proove ja sealt võtame huvitavamad osad ja fragmendid, mille jätame. Viisi ja sõnad on kirjutanud sellele loole meie laulja Jana Abzalon.

Kes on teie muusikalised eeskujud?
Bändi eeskujud on Muse, Netsky, Dream Theater, Stevie Vonder, Jessie Ware, Steve Vai, London Elektricity jne.

Missugust muusikat mängite, kas ainult omaloomingut või ka teiste töötluseid?
Oleme hetkel mänginud ainult omaloomingut ja pürgime selle poole, et see nii ka jääks.

Kust teil tekkis mõte hakata drum’n’bass stiili viljelema, sellise koosseisuga olete põhimõtteliselt Eestis esimene päris bänd, kes on võimeline kontserdi andma?
Stiili valik tuli ikka sellest, et meile kõigile meeldib seda kuulata ja see on bändile hea väljakutse ka saundimaailma mõttes.

Kuidas te kirjeldaksite enda mängitavat muusikat?
Meie muusika on väga improvisatsiooniline. Segu jazzist, soundist, rockist ja popist, mille tahame mahutada DnB stiili sisse-

Mis on teie repertuaaris 1. veebruari Tjuun Inil Von Krahlis?
Tjuun Inil on plaan esitada omaloomingulist voolavat tantsumuusikat. Põhirõhk jääks DnBle, aga kindlasti on mõjusid ka teistest stiilidest.

Missugused on teie unistused, kuhu tahate jõuda bändiga, mida teha, mis on nt järgmine lugu, mis välja tuleb?
Unistusi on palju. Hetkel üritame oma kava võimalikult terviklikuks saada ja kevadel stuudiosse minna, et lindistada plaati. Kindlasti oleks suur unistus esineda ka erinevates klubides, mis asuvad näiteks Londonis või Berliinis.

https://www.facebook.com/thesoundhousebandhttps://www.facebook.com/thesoundhouseband
Missugune näeb välja teie live, millele panete rohkem rõhku, mis on teile eriti oluline live esitluse puhul?
Meie live on väga energiline ja voolav. Tahame rõhku panna ka valgusele, mis tulevikus oleks ka meie bändi üheks suureks osaks. Oluline on muusika edasiandmine ja hea tunnetus. Rahvas peab saama tantsida ja meil endal peab ka mõnus olema. Muusika südamele ja tantsujalgadele.

Mida kindlasti tahaksite mainida, aga küsitud ei ole?
Meie bänd esineb sellel korral ilma Merje Käguta, kes on meie kitarrist. Ta kahjuks viibib samal ajal Taanis õpingutel. Ootame seda live väga, sest see on see, millest me oleme unistanud teha bändiga klubimussi ja just omaloomingut.

1. veebruari Tjuun Inil esineb SoundHouse kooseisus Jana Abzalon (vokaal), Oliver Rõõmus (trummid), Roland Jairus (bass), Keio Vutt (sax) ja Mathei Florea (klahvid).

Kontserdi teema: http://www.rada7.ee/yritus/67420

Veel artikleid