Videointervjuu: Anna Hildur Hildibrandsdóttir

Kirjutas Berit Lamp, MC STan B
16-05-2012


Meil on hea meel teatada, et lisaks Tallinn Music Weeki raames korraldatud Rada7.ee esitluskontserdile, olime tänavu kohal ka kaameratega, et Tallinnasse kokku voolanud tarkust konverentsiruumidest natukenegi välja tuua. Järgneva kolme nädala jooksul toome teieni valiku intervjuusid põnevate delegaatidega, kes räägivad nii oma tegemistest kui ka üldisematel muusikatööstuse teemadel ning jagavad ka mõned õpetussõnad.

Sõna saavad show-case festivalide Eurosonic Noorderslag ja Musiikki & Media esindajad Marije Brouwer ja Anu Aittoniemi, Baltikumi suurimat festivali Positivus esindab peakorraldaja Girts Majors, mänedžeride poolest räägivad Toomas Olljum (Ewert and the Two Dragons, Iiris, Bedwetters) ja Guna Zućika (Brainstorm), Eesti ja Soome suhteid seletab estofiil ja Stupido Recordsi boss Joose Berglund ning Venemaal toimuvast räägib promootor Ilya Bortnyuk. Eriliselt eksklusiivse, pika ning mahlaka intervjuu andis meile festivali konverentsi üks staar-külalisi – legendaarne mänedžer Ed Bicknell.

Esimesena on teie ees Islandi muusikaekspordi juht Anna Hildur, kes on Eesti muusikamaastikul silma peal hoidnud juba ammu. Tänavuse Tallinn Music Weeki ajal antud intervjuus räägib naine Eesti ja Islandi muusikaskenede erinevustest ja sarnasustest, kultuuri rahastamisest ja sellest, kuidas muusikatööstus peaks toimima. Lisaks jagab Anna mõned näpunäited bändidele, kes plaanivad showcase festivalil üles astuda.

Režissöör Berit Lamp, intervjuu Stanislav Barashev, kaamerad Reinis Spaile, Reinis Aristovs ja Kalvis Kulackovskis, heli Dāvis Jaunzems, valgus Kalvis Kulackovskis, montaaž Berit Lamp.

Veel artikleid