Money Money – We are Money Money

Kirjutas triip
06-03-2007

Kes kurat on Money Money? Mina tean! Money Money on Kanadast pärit noormeesteansambel, kes tituleerib end ise indie-roki alla ja nüüd on nad välja andud albumi, mis kannab nime “We are Money Money”. Kui mul oleks muusikapood, siis ma paneksin selle albumi plakati kindlasti suurelt uksele. Kui ma oleks fanaatikust briti koolitüdruk, siis ma paneksin selle plakati omale seina peale. Kuna mul ei ole plaadipoodi ja ma ei ole ka fanaatiline briti koolitüdruk, siis ma lihtsalt võtan ette ja kirjutan väikese kokkuvõtte sellest plaadist.

Plaadiümbris näeb tõesti ¨ikk välja – kari ilusaid ja tänapäevaselt riides noormehi, kellele millegipärast pakuks diagnoosiks pohhuism, millest kumab siiski läbi väike ebakindlus: “Kas me ikka näime lahedad?” Kuid plaadiümbrist lahti voltides leiab veel seitsme lehe võrra ilusaid poisse. Kahtlustan stilistikätt.

Üldjoontes on kõik laulud väga sarnased. Lauldakse näiteks ilusatest modellidest, inimsuhetest (õnneks mitte emo-võtmes) ja toredast noorteelust. Plaat tervikuna kõlab nagu non-stop kütmine, sest muusika on energiline, kuid miski on puudu. Ideaalne kulminatsioonivaba pühapäevahommikumuusika. Plaati kuulates jäid ühtlasest hallist massist meelde vaid paar lugu, need, mis raadiohittideks vorbitud. Isiklikuks lemmikuks saigi „Bend & Break” – lugu mõnusa rahuliku suhtumisega. Midagi ei oldud üle push’itud, eriti vokaaliga, kohati tuli küll vokaali kuulates silme ette punase näoga kopse välja röökiv rüblik. Ilmselt üritati varjata viisi lihtsust rögistamisega.

Instrumentaalse poole pealt on tehtud küll puhas töö. Kuigi palad on üksluised, jäid eriti kõrva mõnusad ja mahedad bassikäigud. Kitarririfid on üldjoontes samad väikeste sekventsidega siia-sinna. Plaadile on juurde jäänud veidi kärsituse maiku, justkui oleks plaadi jaoks viimasel hetkel materjal kokku kraabitud à la “noh, raha on koos, aga kes lood välja mõtleb?”.

Et mitte materdamisega hoogu minna, siis peaksin veelkord mainima, et tegu on tõesti stiilse bändiga. Sobiv kingitus oma noorele tütrele/naissoost sugulasele, kes on enda jaoks avastanud sellised bändid nagu Good Charlotte või McFly. Kes eelneva kategooria alla ei kuulu, võiks seda plaati kindlasti autosõidul kuulata. Und see peale ei too, kuid ma ei garanteeri, et ei teki soovi plaati peale paari kuulamiskorda autoaknast välja lennutada. Indie-pededele hoiatus: indie-rokiga siin küll midagi pistmist ei ole. Puhas mainstream punkrokk.

Kes tahab bändiga lähemat tutvust teha, võib külastada veebisaiti aadressil http://wearemoneymoney.com ja näiteks varuda sealt omale fännikraami.

Veel artikleid