Suicidal Romance

Kirjutas Dunkelheit
22-07-2006

Ansamblil Suicidal Romance – värskeimal uustulnukal Eesti gootielektroonika-bändide seni äärmiselt lühikeses loetelus – ilmus hiljuti viielooline MCD, missuguse olulise sündmuse puhul tegi Rada7 intervjuu bändi loova jõu ja isaliku juhi Dmitry’ga.

Suicidal Romance’i juured ulatuvad 2004. aastasse ning bändi liikmed on olnud varem tegevad näiteks sellistes kooslustes nagu Cyclone B (Dmitry) ning Inferno ja Whispering Forest (Viktoria).

Mis on Suicidal Romance sinu enda jaoks? Hobi, töö, armastus?

Hobi, töö ja armastus võtavad asja päris hästi kokku. Eelkõige siiski mingi isalik armastus, on ju siia nii palju tööd ja vaeva pandud. Samuti on see esimene projekt, mis lõpuni iseseisvalt tehtud, meloodiatest sõnadeni välja. Seega paratamatult peab see sisaldama suurtes kogustes minu emotsioone ja tundmusi, mis muidugi muudab selle väga lähedaseks.

Miks võtta just sellised emotsioonid nagu armastus, enesetapp, surm ja vihkamine bändi lipukirjaks? On selles vaid gooti-skenega suhestumise tahe või ka midagi isiklikumat?

Ütleme nii, et need on kõik väga teravad emotsioonid, mis igat inimest tugevasti mõjutada võivad.

Räägi palun bändi algusaegadest.

Esimene lugu, mis tuli nime ‘Suicidal Romance’i alt välja, oli Cold Kiss, ja kuigi selles on vähe sarnast SR’i praeguse muusikaga, sealt kõik tegelikult alguse saigi. Kuna väikeses ringkonnas tekitas see palju positiivset vastukaja, siis mõtlesin, et eh.. miks siis mitte üritada midagi veel!

Kes on bändi praegused liikmed? Mida nad teevad?

Suicidal Romance koosneb hetkel kolmest inimesest. Kõigepealt muidugi mina, kelle peas selline idee üldse sündis, ning kes mõtleb välja põhimõtteliselt kõik muusikast naisvokaali meloodiani. Viktoria, kes on andnud meile oma hääle ja professionaalseid nõuanded, mis puudutavad vokaali. Ja Maarja, kes aitab kaasa muusika lindistamise, kujunduse ja kõik võimalike tekstidega, samuti on ta tulevastel live’idel kõige tõenäolisemalt süntesaatori taga.

Managementi ja kõike sellega kaasnevat aitab korraldada Igor (Cyclone B) ning loomulikult oleks meil väga raske olnud ilma sõprade- tuttavate- perekonna nõuannete ja julgustamisteta.

Kas te olete uude bändi midagi ka oma eelnevatest projektidest kaasa toonud?

Kõigepealt ütleks, et kõik vanad projektid ei ole kuidagi seotud Suicidal Romace’iga, need on erinevates stiilides, mis siia ei puutu. Ainuke asi, millele me peaksime olema tänulikud, on kogemused, mis teevad meile asjad lihtsamaks.

Mida te peale muusika tegemise veel teete?

Kõik käivad enamuse ajast täisvõimsusel tööl ja meie oleme Maarjaga ikka veel lõpetamas ülikooli. Samuti, kui aega on, mängin siin- seal plaate.Viktoria tegutseb paralleelselt ka teistes bändides ning arendab oma vokaalseid võimalusi.

Kellele teie muusika on mõeldud? Beats from the Vaulti publikule? Kõigile alternatiivsemat sorti muusika kuulajatele?

Milleks piiritleda muusikat, muusika on kõigile. Asi kas meeldib või mitte. Alustuseks on kindlasti lihtsam levitada mingis teatud ringkonnas, kellele sinu arvates peaks peale minema. See on ainult pluss meile kui kuulajaskond laieneb, järelikult polegi siis nii halb muusika. Suicidal Romance sisaldab väga palju erinevaid elemente trance’ist dark pop’ini, arvan, et seda on kerge kuulata väga erinevates ringkondades.

Eestis sedasorti alternatiivse elektroonilise tantsumuusika skene teatavasti eriti arvukas ei ole. On Suicidal Romance’i ülesandeks ka mingi nišš täita?

Konkreetselt etteplaanides mõnda auku täita ei olnud meil nüüd küll plaanis… aga esimestena proovida on alati väga huvitav. Kui Saksamaal näiteks on selliseid projekte palju, siis siin on kindlasti kergem meelde jääda… või täielikult läbi kukkuda. Kuna sarnast muusikat Eestis palju ei tehta, on jällegi võimalus, et kuhugi end sobitada ei suuda. Poleks midagi selle vastu kui lähimate aastate jooksul selliseid tegelasi juurde tekib, otse vastupidi! Et siis loodame, et 5 aasta pärast sellist küsimust ei pea enam esitama!

Mida arvad Eesti gooti-skenest üldisemalt? On sellel elulootust?

Kuna meil on sellised üritused nagu BFTV, Neocide, on inimesed, kes nendega aktiivselt tegelevad (korraldavad ja arendavad), inimesed, kes käivad kohal, siis see ringkond pigem kasvab. Eks näis, mis tulevikus saab, kuhu nad ikka kaduda võivad…

Milline on seni olnud vastukaja?

Siiani on võetud positiivselt. Võime uhkusega öelda, et Eestis on tekkinud juba inimesi, kes väga huvitatud meie loomingust. Kuna nö’ kodukandist on igasugust kriitikat kergem saada, siis on alati meeldiv ning veidi üllatav kuulda julgustavaid kommentaare.

Remixid Say Y’le ja ka siin mitu korda esinenud The Ancient Gallery’le tekitasid huvi Saksamaal ning Suicidal Romance sai palju vastukaja sealse gothic ajalehe Orkus peatoimetaja Claus Müller’i käest.

MySpace’i kaudu saame tihti positiivseid kirju erinevatelt inimestelt üle maailma, kes tõesti on huvitatud muusikast enesest ja valmis tellima plaate teise maailma otsa. Nii palju kui aega on, üritame alati huvilistega piisavalt suhelda, ning kuigi kahjuks õnneks on esimesed plaadid otsas, loodame hoida ärevust üleval ka debüütalbumi väljalaskeni.

Kas midagi on teada juba plaadilepingu kohta?

Kõige tõsisemalt võetavad on ehk 2 päris põnevat pakkumist Saksamaalt. Meist on huvitatud Trisol Music Group GmbH ja Infacted recordings. Võime öelda, et Trisoli peal tulevad välja sellised bändid nagu ASP, Dust of Basement, Die Form, God Module, L’ame Immortelle ja palju muud päris huvitavat. Sõlmimisel on aga leping Infacted’iga. Samal labelil on nii NamNamBulu kui ka The Azoic, Soman, Heimataerde, Lights of Euphoria, XP8 ja teised. Tegelikult ootame suure huviga, mis koostööst nendega välja tuleb, esimene album peaks ilmuma juba aastavahetusel.

Kuidas lived välja hakkavad nägema?

Igal asjal oma aeg! Ei hakka hetkel avaldama oma saladusi, võib ainult öelda, et elektrooniliselt muusikal on alati tähtis visuaalne pool. Kui tuleb sobiv võimalus, siis kindlasti anname endast parima!

http://www.suicidal-romance.com
http://www.myspace.com/suicidalromancemusic

Veel artikleid