Winny Puhh: elurõõmsad ja huumorimeelega. Raha eest muidugi!

Kirjutas ivo
25-05-2006

Winny Puhh on tulnud välja uue projektiplaaniga, millega saab rikkaks ja kuulsaks. Alustuseks tuleb 27. mai välja plaat "Täämba õdagu praadimi kunna", mille plaadiesitlus toimub Rock Cafes reedel, 2. juunil. Intervjuuks püüdsin kinni Korraldajaonu.

Vaatan, et sponsorid ja plaadifirma on seotud G-ENKA ja RWO‘ga, plaadiesitlusel ka nad esinemas teil. Mis värk on?
Jah, Legendaarse härrad teevad kaasa mõned lood. Nad ise tahtsid, maksavad kõvasti pappi selle eest. Me ilma rahata enam midagi ei tee. Vaata, arvatakse, et mingi kunst ja värk, aga meil on puhas äriprojekt tegelikult. Kui me kunagi 1994. alustasime, siis hakkasime tegema mingit noortebändide teemat ja vaatasime, et sellest ei saa midagi. Äriplaan ei hakka tööle! (naer) Lõpetasime 1997. selle nalja ära, tegime igast noisy-nationeid ja sellelaadseid asju hoopis, ajasime nendega raha kokku. Nüüd on turusituatsioon jälle selline, et tegime uue projektiplaani. Kõik arvavad, et see nuudli lugu on selline juhus. Ei ole, see on puhas kaine arvestus, raha peale, asjade loomulik jätk.

Järgmine pangalugu on teie oma?
Ma arvan küll. Spermapank (pikk naer) tahab, meil on lugu "Pornofilmide näitlejad". Ma arvan, et see hakkab nende uues reklaamis mängima.

Kas ei ole hirmu, et mingi hetk tulevikus äkki jääb jalgu see huumoriteema?
Ma ei tea, miks peaks? Ma ei usu. Kas mingi aeg lõppeb ära, et inimesed ei naera enam? Et kevadele ei järgne suvi jne?

Äkki see seab mingid piirid?
Tead, proovisime. Eelmise projektiplaaniga ajasime sellist tõsist teemat ja ausalt mõttetu! Eestlased käivad niigi ringi, hull murekorts kulmude vahel, et ikka hästi tõsine oleks. Ma ei tea, milleks? Peaasi, et lõbus on. Ja hästi palju pappi saaks. Naisi ja kuulsust ja raha. (naer)

Aastahitil aasta demo võit oli kõva reklaamitöö või üllatus?
Ei mingit üllatust. Nagu ma enne juba ütlesin, see oli kõik puhtalt kalkuleeritud … Millal see nuudlilugu välja tuli? Novembris vist oli. Täpselt õige aeg! Mis mõte on teha jaanuaris head plaati? Keegi ei mäleta aasta lõpus. Teed aasta lõpus hea loo ja valmis. Ja ega me midagi tasuta ei tee ka, kõik maksti kinni, nemad maksid.

Millist rolli need Ruuben, Nele ja sead plaanis mängivad?
Lõuna pool on selline olukord, et selliseid lõunakeelseid asju on jõle vähe tehtud. Olgu, mingid Aapo Ilvesed jne on, aga need on ikkagi liiga nišivärk. Tegelt oli ammu aeg, et keegi ka Lõuna-Eesti inimestelt papi ära võtaks. Muidu nad ostavad bensiinijaamast mingit odavat jama. Annavad Arne Valmisele kõik raha ära. Ei saa nii. Neile on vaja natuke meelt mööda olla, teha hea toode ja võtta Lõuna-Eestist ka kõik papp ära. See on lihtsalt selline õige niši tabamine. Jällegi, puhas äri. (pikk naer)

Aga see on sohk ju, mis Lõuna-Eesti bänd see on? Sa elad Tallinnas, ma tean küll!
Jah, siit on kergem nööre tõmmata. Teised bändist elavad laiali mööda Eestit: üks Jõhvis, üks Tartus, üks Põlvas ja üks veel Tallinnas nagu mina. Äriplaani on kõige lihtsam kontrollida Tallinnast. Siit saab erinevad alluvad kõige kiiremini jooksma panna. Väga paljud hallid kardinalid töötavad Tallinnas, ehkki nad nimeliselt on kuskil mujal. Aga kui kõik papp on kokku korjatud, lähen kindlasti tagasi, maa ruulib, püüan kala …

Suurema papi kokku korjamiseks koolituur?
Sellele on mõeldud, aga see on üks tahk, millest väga juttu pole olnud. Algas nuudlitest ja lõpeb meie kodulehega. Vaata kui lastesõbralik see on! Kohe lähevad poodidesse suured plakatid üles ja arva, kas hakkavad lapsed plaati nõudma? Muidugi hakkavad. Aga seal on veel üks "aga" sellel versioonil on vaid üks lugu tsenseeritud. Lapsevanem ostab plaadi, paneb peale ja ohoo – teatud lugudel on selline kontekst, et päris igale väiksele lapsele ei sobi. Paneb ära riiulisse, ütleb lapsele "ei". Laps nutab. Kuu aja pärast anname välja uue versiooni, lastepäraseks tehtud, võib-olla tuleb muinasjutt kaasa. Ja saame lapsevanemalt kahekordse papi.

Aga Legendaarne Recordsi härrad kindlasti tegelevad sellega. Kindlasti me tahame ka koolilastelt kõik papi ära võtta. Legendaarne võttis meid oma tiiva alla, aitavad korraldada ja sebida. Turundusplaan on muidugi meie enda paika pandud.

Et midagi vussi ei läheks?
Just! Kunagi ei saa liiga palju usaldada, eksole. Tegelt on see ikka paras ajamine nende koolidega jne. Keegi ei viitsi. Te muidugi võite ise korraldada, mingi protsendi saate, rahvas garanteeritud.

Rock Matkal oli küll võrdlemisi vähe rahvast …
No see polnud meie korraldatud ka …

Plaan oli vale?
Täpselt! Eks järgmine reede näeb, palju rahvast on Põlva kontserdile tulnud, meid soojendavad Ursula ja Slide-Fifty. Vaatame palju seal tuleb meile rahvast näppu viskama. (naer) Tasuta kontsert. Aga selle eest on plaat väga kallis!

Jookide pealt saate protsendi?
Loomulikult! Jookide pealt saame KA protsendi.

Õie uulits 666. Jõuavad kirjad kohale ka?
Aga muidugi, on tulnud juba päris palju kirju.

Päris kirjutatud austajakirjad?
Loomulikult, 25 kroonised on kirja vahel, muidu kohale ei jõua. See ongi kodukal puudulik, selle märkuse teen ma kohe ära – kui 25 vahel pole, siis vastust ei saa. Tulevad muidugi kohale.

Äriplaanis on lünk, et aint vobla müüakse …
Ei ole, ei saa tänapäeva ära hellitatud inimeste puhul toimida nii, et paiskad kõik … pärlid sigade ette. Vobla on alles esimene samm.

Mis järgmiseks?
Kes sulle maksab? Milline plaadifirma sulle maksab, et sa selliseid küsimusi küsid? Kongress?

Kongress.
Me hakkame sellist teenust pakkuma nagu pillikeelte keetmine. Rikkad vanemad on võsukesele pilli ostnud, aga hoolt peavad ise kandma. Ja nad ei oska, ei taha, pole raha. Selleks on juba ruumid renditud, inimesed töös. Ütleme suvel, juunis hakkab peale selline asi. On nagu tuuribuss, suur sõjaväe katel on järel ja keedame. Ütleme, et täna oleme Räpinas, tooge keeled siia, õhtuks peaaegu uued keeled tagasi.

Nimi ise on ka siis nagu et veel väiksematel lastelt ja nende vanematelt raha ära saada?
No just! See on ka selline, et see on suunatud praegustele noortele, kes meie kontserdil lembelugude ajal üksteist leiavad, hakkavad koos elama. Nii, nende lemmikbänd on teada, lemmiklood on teada. Lähevad poodi titeasju ostma: "oi kui nummid Winny Puhhiga püksid, võtame need ära." Korras.

Ses suhtes oled jõle täpselt nende küsimustega ära tabanud, kõik on puhtalt rahas kinni.

Millal siis MTV, paljad naised?
Täna just mõtlesime, et peaks uue hiti tegema. Selle nimi on "Tissid paljaks". Sellele saaks jõhkralt hea video teha! Aga MTV – juunis hakkame videot filmima. See tuleb puhas kunst, sest meil nüüdseks juba vallandatud kitarrist Jürnas Farmer on auhinnatud filmirežisöör ("Vanameeste paradiis"). Me pidime ta küll kitarristi kohalt vallandama, muusikalise küündimatuse pärast, aga jäi võlgu ja teeb selle tasuks toreda muusikavideo sellele vanamuti loole. Tuleb selline mustvalge. Stsenaariumist ei räägi, aga kindlasti tuleb selliseid vanamutte ja vanamehi. Paljaid tisse vist eriti mitte (naer), kaadritagustest asjadest ei räägi. Järgmiseks kindlasti siis "Paljad tissid". Juhuuu! Naised! Raha! Sampus! (pikk naer)

Selles mõttes ka oligi ammu aeg, et oleks üks selline Eesti ansambel, kes mitte ainult ei räägiks "raha ja kuulsus ja rokkariteema", vaid oleks keegi, kes nagu tegelt ka teeb. Või on mingeid põhjuseid, miks me ei peaks MTVs olema?

Ei! Ma lihtsalt ajalisi lubadusi üritan välja pressida.
Suvi. Meil on muidugi hea. Selle plaadiga oli, et ma alati lubasin erinevateks jõuludeks. Suvesid on ka erinevaid ja juulid ja juunid on ka alati olemas. Seega suveks!

Luba erinevaid asju presentatsiooni kohta.
Esimene asi mis ma luban, on jõhkralt head lenksuvuntsimussi – Hellroad Orange. Nad polegi ammu esinenud, viimati eelmine aasta. Igatahes Hellroad Orange, mis peaks paljudel jala tatsuma panema. Jõuab veel kiirelt omale normaalsed vuntsid ette kasvatada, kes vähegi tahab. Ma usun, et normaalse lenksuvuntsiga saab tasuta sisse. Kindlasti valitud inimestele tuleb väga-väga toredate Lõuna-Eesti suupistetega laud. Võimalus osta eriti kalli hinnaga ekslusiivset plaati, kuldsulgedega kirjutatud autogrammidega. Ja kui õhtu peaesineja, siis ka G-Enka ja RWO. Lisaks on laval lilliputid ja vuntsidega naised.

Botased kuluvad?
Botased kuluvad. Aga kui teil botas ära kulunud, siis minge Motel Paradise’i ja ostke omale uued botased! Juhuuu! (naer)

Oi hea reklaami tegin nüüd, ma olen ise ka väga rahul! Peaks nüüd Revo käest kohe midagi küsima.

Aga seda lugu peaks tegema küll, see on kuidagi ununenud. Ma arvan, et see kindlasti tuleb. Lisaks erinevaid soovilugusid rahvale tantsuks, liibumiseks. Raha eest. Järgmiseks päevaks mõnusat surinat jalgades ja pohmelli.

Millest me veel räägime? Rahast me rääkisime.
Rahast ma olen valmis alati rääkima. Ma olen sulle ka arve ära kirjutanud juba.

SL Õhtulehele palun. (naer)
Kodulehe Internetti tegime nüüd. Küsi sellest, miks me neid remikse plaadile ei pannud.

Miks te neid remikse plaadile ei pannud?
Hea küsimus! Seda ma olen juba tükk aega oodanud! See on selline trikk, et vist selle kala peale pidi klikkima, et see leht ette saada. Ja sellega on nii, et iga kord kui keegi seal klikkab, iga allalaadimisega arvutist helistatakse tasulisele numbrile ja pärast siis, kuu lõpus. Meie saame oma kätte ja nemad saavad ka oma … kätte.

Sest plaadimüük on üks asi, aga on inimesi, kes nagu mitte kunagi, isegi kui on väga-väga hea plaat, ei osta seda. Nagunii varastatakse. Ja nende jaoks on meil selline kaval nipp välja mõeldud. Mingist hetkest, suvel jälle, paneme kõik plaadi Internetti. Reklaamime, et tasuta. Inimesed kasutavad nagunii Internet Explorerit, turvalisusest ei tea midagi. Jälle! Võtame raha ära! Siuh-siuh. Oi see oli hea küsimus ikka!

Peagi hakkab arvatavasti järgijaid tulema, aga siis me hakkame müüma preventatiivseid vahendeid selle vastu, raha eest muidugi. Ega me lollid ole.

Räägi esimesest kontserdist ka.
Olaa! Põlva keskkooli aulas. Laval 6 meest mikritega ja üks mees kitraga, täielik boyband! Esitasime töötluse 2QS loost "Suvi". Esitasime kolm korda, kutsuti tagasi kogu aeg … ruuduliste pluusidega. "Suvi, dõdõdõdõ". Sealt, mis edasi tuli, on ajalugu. Aasta oli 1994.

Singel järgmine?
Eraldi kettana vist mitte, aga järgmisena me hakkame seda vanamuti lugu reklaamima. Selle lugu on ka selles, et kui su naaber sulle pinda käib, siis lähed nädalavahetusel kodust ära ja jätad muusikakeskuse valjult mängima.

Teine on see, et laps on kodus. Tahab, et vanemad tegeleks temaga. Mingid tädid-onud tulevad külla ja segavad. Paneb muusikakeskuse käima ja saabki vanematega tegeleda. Meil lisaks rahale on bändil ka perekondlikud väärtused väga kõrgelt hinnatud. See on jälle, mis Eesti ühiskonnas on väga puudu olnud, meie toome selle uuesti esile.

Sellest ka see punk-liide seal teie stiilinimetuses? Seto-punk.
Jah, see on selle murekortsu otsaeest ära saamiseks. Sealt peab selle pauguga ära lööma, meeled lahti, sõnum sisse, raha … (naer) Nii ongi.

http://winnypuhh.ee

Veel artikleid